Daisypath - Anniversary

Friday, 4 March 2016

Music, Lyric and Me Time.


i always love music. but when it comes to a song, i always prefer the lyric.
maybe sebab aku sendiri suka menulis. aku cenderung kagum dengan manusia yang mampu terjemah segala isi hati dalam sepotong puisi contohnya.

dan untuk manusia seperti aku ini, akan ada masa dan harinya bila mana perasaan tu jadi membuak-buak nak menulis tapi bila pegang pen atau menghadap komputer, kau jadi tak tahu apa nak tulis.

sesak nafas betul bila setiap kali datang perasaan tu okey. serious.

dan selalunya untuk kurangkan rasa sesak dada tu, aku akan layan youtube, bukak channel yang bole aku layankan dengan perasaan sekarang ni. Jason Mraz, Ed Sheeran, Passenger, John Legend, (antara contoh) misalnya, lepas tu kalau ada free flow coffee, lepas tu blog hopping / a good book to read -- then i will feel better. tak complicated mana pun, just a ME time.



TAPI JANGAN MIMPILAH NAK BUAT SEMUA TU SEKARANG.


Hahahaha..baru nak layan youtube, anak dah buat signal jari nak tengok Tukur-Tukur. LOL yes you read it right, anak aku suke layan video clip lagu Tukur Tukur OST Dilwale. Well, besides the song itself was very catchy for a toddler like him, memang kitorang laki bini yang gila hindustan ni bawak dia tengok movie Dilwale dua kali kat wayang. ^______^ i am sorry but i am not sorry, i just loveeee Shah Rukh Khan!

balik kepada topik, itulahh kisahnya. i am struggling looking for a me time. i dont need private time with my husband because we had it a lot actually alhamdulillah; but i really need private time to be with myself, alone. i want to enjoy every single sip of coffee alone, i miss to delicately treasure every pages of book, the coffee and book's smell, the freedom to wander with my thoughts, the rush feeling to express all the thoughts into writing, hmmmmm.



well, maybe i shall keep this thought for a while though.




till then!

No comments: